با کودکان پر خور چه رفتاری داشته باشیم؟ |همان طور که می دانید چاقی در کودکان نیز یکی از بزرگ ترین مشکلات جامعه است که باید به آن توجه کرد و اقداماتی را برای رفع آن، انجام داد. از این رو این مسئله باعث نگرانی تعداد بی شماری از خانواده ها شده زیرا آن ها می بینند که فرزندان شان بیشتر از همسن و سالان خود غذا می خورند و اشتهای شان روز به روز در حال افزایش است. در نتیجه با بالا رفتن وزن در سنین نوجوانی با مشکلاتی همچون عدم اعتماد و عزت نفس رو به رو خواهند شد.
بهتر است این نکته را در نظر بگیرید که پرخوری اگر به عادتی پایدار تبدیل گردد میتواند سلامت جسمی کودک را به خطر بیندازد. شاید فکر کنید که داشتن یک بچه تپل برای همه خوش آیند باشد و برخی از پدر و مادر ها آرزوی این را دارند که کودکشان به اصطلاح تپل و چاق باشد. اما همین چند کیلو اضافه وزن می تواند برای سلامتی و آینده وی خطرناک باشد. به علاوه ممکن است او دچار بیماری هایی نظیر دیابت نوع دو، مشکلات تنفسی به دلیل چاقی و بیماری های قلبی عروقی شود.
از این جهت اگر نمی خواهید سلامتی کودک خود را به خطر بیندازید، توصیه می کنیم که پیشگیری های لازم را به انجام رسانید. اگر هم تا به این زمان برنامه غذایی نا سالم را برای کود کان در نظر می گرفته اید، بهتر است تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه، از رژیم لاغری سریع و موثر استفاده کرده و برخی از منابع پر خطر را از وی دور کنید.
کودکان پر خور
برای جلوگیری از چاقی در کودک خود تنها کافی است که او را بشناسید و از نیاز های رژیمی اش آگاه باشید. در این صورت است که در زمان معین مواد غذایی مود نیاز را به فرزند خود می رسانید و از پرخوری، پر اشتهایی و در نهایت افزایش وزن جلوگیری خواهید کرد. یکی از کار هایی که مادر ها و پدر ها بایستی نسبت به انجام آن اقدام نمایند، تکمیل اطلاعات فرزند بر اساس میزان انرژی دریافتی و مواد مغذی مورد نیاز کودک بر حسب جنس، سن و فعالیت بدنی او می باشد. جالب است بدانید که این مسئله زمانی مورد اهمیت قرار می گیرد که مادر ها و پدر ها سرعت رشد در سنین مختلف برای دخترها و پسرها را به صورت متفاوت در نظر بگیرند. بنابراین در اکثر مواقع ما بزرگ تر ها باعث شده ایم که فرزندان حتی شده با اجبار، از یک رژیم پر حجم و نا مناسب استفاده نمایند. عدم پیگیری و آگاهی خانواده ها از نوع جنس، فعالیت بدنی و حتی ژنتیک کودک موجب می شود تا اعتماد به نفس کودک در سنین نونهالی و نوجوانی کاهش پیدا کند.
آیا شما خواهر یا برادر کوچک تر از خود در منزل دارید؟ یا اینکه سال های کودکی آن ها به خاطر می آورید؟ زمانی را به یاد بیاورید که از رفتار های نا شایست شان مستاصل شده بودید و تنها برای آرام کردن به خوراکی های نا سالم پناه می بردید. همین روش های تربیتی نا درست است که باعث شده عادت پرخوری در فرزند ایجاد گشته و اوضاع وخیم تر شود. بهتر است بدانید که یکی از شایع ترین اشتباهات پدرها و مادرها، تسلیم شدن زود هنگام در برابر خواستههای غذایی کودک می باشد، زیرا ممکن است آن ها به شکلات و کاکائو علاقه بسیاری داشته باشند و برای بدست آوردن آن تا حد مرگ گریه کنند، از آن جایی که اعضای خانواده هم به دلیل دست و پنجه زدن با مشکلات اقتصادی و اجتماعی، حوصله گلاویز شدن با وی را ندارند، ناخواسته مواد غذایی نا سالم را به کودک تقدیم می کنند تا به نوعی از سر و صدایش بکاهند.
در واقع می توان به این نکته اشاره کرد که مشکل از فرزند نیست بلکه از اعصاب و روان اعضای خانواده است که زمانی را برای آگاهی از شرایط و برنامه غذایی کودک خود اختصاص نمی دهند. برای مثال تصور کنید که مدت کوتاهی از صرف یک ناهار مفصل در روز جمعه گذشته و فرزند شما طبق عادت در جست و جوی دسر و یا چند شکلات است. بعد از آن که از دادن این خوراکی ها به وی خودداری کردید، صدای گریه اش بلند شده و ندایی از درون او فریاد می زند که من به شکلات و دسر نیاز دارم. خانواده ها در این راستا به دو دسته تقسیم می شوند، گروهی که به دلیل مهربانی و دلسوزی بیش از حد، سریعا بشقابی پر از دسر را جلوی او قرار می دهند و عده ای دیگر نیز با صدای گریه های فراوان تسلیم نشده و تنها به اصرار پدر بزرگ و مادر بزرگ، به خواسته های کودک پاسخ خواهند داد.
کودکان پر خور
آیا تا به حال در شرایطی مانند وضعیت بالا قرار گرفته اید؟ به نظر شما کدام یک از خانواده ها رفتاری درست از خود نشان می دهند؟ پدر ها و مادر ها وظیفه دارند تا دلیل این عارضه را شناسایی کرده و در صدد رفع آن بر آیند، به گونه ای که در ذهن و روحیه کودک نیز تاثیر منفی نگذارد. زیرا خوردن برای کودک فعالیت لذت بخشی به نظر می رسد که به نوعی ایجاد کننده آرامش است و باعث میشود ناتوانی خود در کنترل اشتهایش را فراموش کند.
جدای از این مسئله، یکی دیگر از عجیب ترین اشتباهاتی که خانواده ها متحمل می شوند، غذا دادن به کودکان برای آرام کردن و جبران تسکین ناراحتیهایشان می باشد. این مورد موجب شده تا کودک به طور کامل و واقعی این قضیه را درک نکرده و به سمت رژیم چاقی روی بیاورند.
لازم به ذکر است که ای مسائل می تواند ناشی از عدم اعتماد به نفس و مسخره شدن توسط سایر همسن و سالان باشد. در نتیجه وی خواهد توانست تا از این طریق آرام شود و به غذاهای شیرین روی آورد.
درست است که عدم توجه به فعالیت بدنی و کالری مورد نیاز روزانه کودک می تواند نشانه ای از اضافه وزن و چاقی باشد، اما مشکلات دیگری هم وجود دارد که ممکن است از نظر روانی، رفتار فرزند را تحت شعاع قرار دهد. برای مثال کودکانی که در کلاس های فوق العاده ورزشی یا هنری شرکت نداشته اند و همچنین زمان استراحت را در مدرسه تنها هستند، بیشتر به غذا خوردن روی می آورند. آن ها تنهایی خود را با غذا خوردن پر می کنند. از طرف دیگر نیز، آن ها توسط گروه همسالان خود به بازی های گروهی دعوت داده نمی شود و همین امر موجب شده تا در نوجوانی با عدم اعتماد و عزت نفس رو برو شوند.
در واقع می توان گفت که چاقی و تنهایی هر دو عامل خطرناکی هستند که یکدیگر را تشدید می کنند. در موارد دیگر نیز ممکن است چاقی به دلیل وجود بیماری های داخلی و اختلالات هورمونی رخ داده باشد. از این جهت توصیه می شود تا خانواده ها رژیم لاغری سریع و موثر و زیر نظر پزشک را در برنامه غذایی قرار دهند.
یکی از مواردی که ممکن است خانواده ها از آن بی اطلاع باشند، شرایط مدرسه و دوستان فرزند شان می باشد. شاید وی از نظر شخصیتی فردی آرام و درون گرا بوده و اتفاق های درون مدرسه را برای مادر یا پدر بازگو نکند. در نتیجه مواردی نظیر مسخره کردن، تاکید بر لاغری و نادیده گرفتن شخصیت کودک می تواند باعث آزار کودکان چاق شود و کنترل وضعیت را از نظر روحی برای وی سخت گرداند. برای اینکه والدین قادر باشند به لاغری شکم و پهلو و کاهش وزن فرزند خود کمک کنند، بایستی علاوه بر توجه بر رژیم لاغری مناسب، بدانند که رفتار های شان نیز در تعادل یافتن وزن کودک تاثیر گذار می باشد. در این بخش قصد داریم به بیان راهکار هایی بپردازیم که به درمان پر خوری کودکان کمک بسیاری می کند.
کودکان پر خور
من و رژیم یکی از وب سایت هایی می باشد که در راستای سلامتی تمام اعضای خانواده طراحی و راه اندازی شده است. این سایت رژیم های پیشنهاد بی شماری را در اختیار علاقه مندان قرار می دهد و آن ها می توانند بر اساس هدف خود از این سایت استفاده نمایند.
راهکار هایی برای درمان پر خوری کودکان
در خانه ای که قوانین برای غذا خوردن وجود ندارد، کودک نیز هر چه بخواهد را در هر زمان، میل می کند، در نتیجه خانواده ها موظف هستند تا قوانینی را برای صرف وعده های غذایی و معمولی انجام دهند، در این حالت است که حجم و کالری مصرفی مشخص خواهد شد.
اشتباهات زیر را تکرار نکنید
2 Comments
من و همسرم تو غذا خوردن زیاده روی نمیکنیم ولی خب پسرمون بازهم پرخوری میکنه، این یعنی یه موقع هست که رفتار خانواده هم نمیتونه تاثیر داشته باشه!
درود به شما کاربر عزیز،
توصیه می کنیم مطالب این مقاله را هم اجرا کنید و حتما زیر نظر پزشک متخصص مراقب رژیم غذایی فرزندتون باشید.