چاقی با نمک؛ آیا مصرف نمک باعث چاقی می شود؟ | نمک در کنار مصرف غذای چرب می تواند منجر به افزایش وزن شود. با مضر بودن مصرف نمک تقریبا همه آشنا هستند. نمک فشار خون را بالا برده ، خطر حمله قلبی ، سکته مغزی ، بیماری های قلبی و موارد دیگر را هم افزایش می دهد.
اما مطالعات جدید اثر دیگر مصرف زیاد نمک را بر سلامتی تشخیص داده اند. این مطالعات نشان می دهد که استفاده زیاد از نمک در رژیم غذایی، باعث مصرف بیش از حد غذاهای چرب شده و در نتیجه با خود خطر چاقی و افزایش وزن را به همراه می آورد. اما سوال این است که نمک چطور بر سلامتی تاثیر می گذارد؟ آیا مصرف نمک باعث چاقی می شود؟ میزان مجاز مصرف روزانه نمک چقدر است؟
چاقی با نمک؛ آیا مصرف نمک باعث چاقی می شود؟
با مطرح شدن این فرضیه که نمک باعث می شود تا میزان چرب بودن غذا کمتر تشخیص داده شود؛ تحقیقاتی در مورد تاثیرات نمک بر طعم چربی و ترجیح مواد غذایی انجام شده است. در یک تحقیق انجام شده، محققان از 49 شرکت کننده سالم در سنین 18 تا 58 سال خواستند انواع سوپ های گوجه فرنگی را بچشند.
این سوپ ها چهار غلظت مختلف چربی (0٪ ، 5٪ ، 10٪ و 20٪) و با پنج غلظت نمک متفاوت تهیه شده بودند (0.04٪ – بدون نمک اضافی – 0.25، ، 0.5، ، 1٪ و 2)). پس از مصرف سوپ ها ، از شرکت کنندگان خواسته شد میزان دلپذیری و میل به خوردن هر سوپ و همچنین چربی و نمک هر سوپ را رتبه بندی کنند. حساسیت چشایی به میزان چربی در بین شرکت کنندگان با میزان نمک موجود در هر سوپ مورد بررسی قرار گرفت.
محققان متوجه شدند که نمک یکی از بازیگران مهم در خوشایند کردن مزه یک ماده غذایی است ، به طوری که رتبه بندی میزان خوش طعم بودن سوپ، به مقدار زیادی به میزان نمک آن بستگی داشت. در این تحقیق غلظت نمک 0.25-5٪ به عنوان مطلوب ترین میزان نمک درجه بندی شد. در کمال تعجب ، نتایج این تحقیق نشان داد که بین میزان خوش طعم بودن غذا با میزان چربی آن ارتباط کمی دارد. هیچ تفاوتی در میزان لذت بردن از طعم یک سوپ، بین غلظت چربی 5٪ ، 10٪ یا 15٪ مشاهده نشد ، اگرچه مقدار چربی 20٪ کمتر خوشایند ارزیابی شد.
علاوه بر این مشخص شد، شرکت کنندگانی که به طعم چربی حساس هستند ، یعنی می توانند غذای با چربی کمتری را بخورند، فقط برای سوپ هایی که نمک به آنها اضافه نشده بود چنین حساسیتی را داشتند. همین موضوع نشان می دهد که نمک می تواند بر احساس ما نسبت به میزان چرب بودن یا نبودن یک غذا نیز تاثیر بگذارد. تاثیر شدید نمک بر روی لذت غذا خوردن نشان دهنده این موضوع است که نمک عامل اصلی مصرف مواد غذایی چرب و شور است. علاوه بر این نشان می دهد که چرا مصرف نمک باعث چاقی می شود.
نمک باعث افزایش خوردن غذا می شود. در مطالعات انجام شده تاثیر نمک بر مصرف غذا به طور خاص مورد بررسی قرار گرفته است. در یک تحقیق از 48 بزرگسال سالم در سنین 18تا54 خواسته شد تا در طی یک دوره 6 روزه ، در چهار جلسه ناهار شرکت کنند. ناهار آنها شامل ماکارونی و سس بود و سس ها حاوی غلظت های مختلف چربی و نمک بودند.
محققان میزان مصرف غذا را در طول این دوره اندازه گیری کردند و شرکت کنندگان باید میزان دلپذیری هر غذا را ارزیابی می کردند. نتایج تحقیق نشان داد که شرکت کنندگان که ناهار حاوی نمک کم و چربی بالا را خوردند، حدود 11٪ غذا و انرژی کمتری میل کردند. با این حال ، وقتی به آنها غذاهای پرچرب داده شد ، همین افراد به طور قابل توجهی غذا بیشتری می خوردند. کسانی که حساسیت کمتری به چربی داشتند در هر شرایط میزان یکسانی از نمک را مصرف کردند.
به طور کلی ، مطالعات نشان می دهد که نمک ممکن است در روند بیولوژیکی بدن که مانع از خوردن بیش از حد ما می شود، تداخل ایجاد کند. بدن مکانیسم های بیولوژیکی دارد که به ما می گوید چه موقع از غذا خوردن دست بکشیم. چربی این مکانیسم ها را در افرادی که به طعم چربی حساس هستند فعال می کند.
با این وجود وقتی نمک به غذا اضافه می شود ، این مكانیسم ها كمرنگ می شوند و در نهایت افراد غذای بیشتری می خورند. این موضوع باعث می شود تا غذاهای چرب بیشتری بخورید و با گذشت زمان ، بدن با آن سازگار می شود و یا نسبت به چربی حساسیت کمتری پیدا می کند. در نتیجه منجر به خوردن غذاهای بیشتر برای داشتن همان احساس سیری شود، و نتیجه آن هم مشخص است: اضافه وزن و چاقی. به عبارت دیگر چاقی و نمک به دلیل تاثیر نمک بر بیشتر خوردن غذا با یکدیگر ارتباط دارند.
اضافه کردن نمک به غذاهای پرچرب باعث می شود تا آن غذاها را بیشتر بخوریم. غذاهای پرچرب و پر نمک توانایی تشخیص بدن در سیری را نادیده گرفته و باعث می شود کالری بیشتری دریافت کنید. اگر بیش از حد کالری دریافت کنید دچار افزایش وزن و چاق می شوید. ترکیب چربی و نمک ترکیبی سمی برای سلامتی است.
نتایج چنین تحقیقات اهمیت کاهش میزان مصرف نمک در رژیم و برنامه غذایی را ثابت می کند. بنابراین اگر از چاق یو افزایش وزن رنج می بردی و مدت های زیادی است که با آن دست و پنجه نرم می کنید، به میزان مصرف نمک خود هم دقت کنید. این تحقیقات نشان می دهد که چاقی با نمک ارتباط مستقیمی دارد.
چاقی با نمک؛ آیا مصرف نمک باعث چاقی می شود؟
طبق دستورالعمل های غذایی، هر فرد بین 2 تا 50 ساله مجاز است که در برنامه غذایی خود کمتر از 2300 میلی گرم در روز نمک مصرف کند. این مقدار برای افراد 50 سال به بالا و افرادی که دیابت ، فشار خون بالا یا بیماری کلیوی دارند نباید بیش از 1500 میلی گرم در روز باشد. با این حال، تخمین زده می شود که یک فرد بالغ به طور متوسط بیش از مقدار توصیه شده نمک مصرف می کند. تحقیقات نشان می دهد که افراد به طور متوسط حدود 3300 میلی گرم در روز نمک مصرف می کنند.
بعضی از افراد تصور می کنند که میزان مصرف نمک فقط به نمکی که خودشان در تهیه غذا استفاده می کنند محدود می شود. اما موضوع این است که غذاهای آماده و فرآوری شده، از بیسکویت گرفته تا انواع کنسروها و وعده های غذایی که در رستوران می خورید، همگی مقصر اصلی ورود نمک زیاد به بدن هستند و حتی می توانند تا بیش از 75 درصد نمک دریافتی را تشکیل دهند.
بدن به نمک احتیاج دارد اما کم و زیاد آن می تواند مشکلاتی جدی برای سلامتی ایجاد کند. سدیم 40 درصد نمک را تشکیل می دهد. اگر بر روی برچسب غذایی به جای نمک ، به میزان سدیم دقت کرده و آن را در 2.5 ضرب کنید، تصویر دقیق تری از میزان نمکی که می خورید پیدا خواهید کرد. بیشتر بزرگسالان نمک زیادی مصرف می کنند، که 75 درصد آن در غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده پنهان است. انجمن قلب آمریکا حداکثر مصرف بیش از 2.3 گرم (گرم) یا 2300 میلی گرم (میلی گرم) نمک در روز یا حدود 1 قاشق چای خوری را برای افراد سالم توصیه می کند.
مصرف بیش از حد نمک با مشکلات مربوط به سلامتی از جمله پوکی استخوان ، بیماری های کلیوی و فشار خون بالا مرتبط است که می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی و سکته شود. وقتی نمک در خون زیاد باشد، آب بیشتری را به جریان خون جذب می کند. با افزایش حجم خون ، قلب مجبور است بیشتر کار کند تا خون را به دور بدن پمپ کند. به مرور زمان ، این کار دیواره رگ های خونی را کشیده و در نتیجه آسیب پذیر می کند.
فشار خون بالا منجر به تجمع پلاک در رگ ها می شود و از جمله دیگر مشکلات سکته مغزی و قلبی است. متخصصین توصیه می کنند که همزمان با کاهش مصرف سدیم در رژیم و برنامه غذایی، میزان مصرف پتاسیم را افزایش دهند. اعتقاد بر این است که پتاسیم اثرات منفی سدیم را کاهش می دهد.
علاوه بر این تحقیقات نشان می دهد که سدیم بیش از حد سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند و این موضوع ارتباط با بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس ، مولتیپل اسکلروزیس ، آلرژی و سایر بیماری ها را افزایش می دهد. محققان متوجه شده اند، کودکانی که غذاهای شور مصرف می كنند به احتمال زیاد به نوشیدنی های شیرین نیز گرایش بیشتری دارند. این ترکیب می تواند خطر چاقی را افزایش دهد.
چاقی با نمک؛ آیا مصرف نمک باعث چاقی می شود؟
تحقیقات زیادی بر روی ارتباط بین چاقی و نمک انجام شده است. نتایج این تحقیقات نشان می دهد که نمک باعث می شود تا به میزان چربی غذا حساسیت کمتری پیدا کرده و در نتیجه غذای بیشتری بخورید. مصرف نمک زیاد مكانیسم های دفاعی بدن درمورد اینکه چه موقع از خوردن دست بکشید را مختل می کند.
این موضوع باعث می شود تا غذاهای چرب بیشتری بخورید. این حالت به تدریج به یک عادت تبدیل شده و با گذشت زمان بدن نسبت به چربی حساسیت کمتری پیدا می کند. در نتیجه منجر به خوردن غذاهای بیشتر برای داشتن همان احساس سیری شده و افزایش وزن را با خود به همراه دارد.
اگر مدت زیادی است که اضافه وزن دارید و روش های مختلفی را برای کاهش وزن امتحان کرده اید، اما به نتیجه ای نرسیده اید، رژیم کاهش وزن من و رژیم را امتحان کنید. من و رژیم با هدف حفظ سلامتی افراد، متناسب با شرایط جسمی هر فرد یک رژیم مخصوص پیشنهاد می کند.
یا من و رژیم لازم نیست که برای کاهش وزن خود گرسنگی بکشید و یا خودتان را از خوردن غذایی که دوست دارید محروم کنید. با رژیم کاهش وزن من و رژیم می توانید سریع و آسان به وزن ایده ال خود برسید.