چگونه چاق شویم؟ ورزش برای چاق شدن | اکثر افراد بر این باورند که ورزش تنها برای افراد چاق موثر است و موجب لاغر شدن آن ها می شود. اما این باور کاملا صحیح نیست. آن چه تاکنون به آن پرداخته نشده اهمیت ورزش برای چاق شدن است. ممکن است تا به حال به گوشتان نخورده است که ورزش نیز می تواند در بهبود , و افزایش وزن افراد لاغر موثر باشد.
بله کاملا صحیح است، ورزش علاوه بر تاثیرگذاری در افراد چاق می تواند در افراد لاغر هم به نحوی مثبت اثرگذار باشد. هرگز این را فراموش نکنید که کمبود وزن نیز مانند افزایش وزن می تواند خطرناک باشد. هرچه وزن فرد با حد پایین سلامتی فاصله بیشتری داشته باشد، خطر ابتلا به بیمارهایی که موجب مرگ زودرس می شوند، بیشتر است.
چنین شخصی توان کافی برای انجام فعالیت های روزانه را ندارد و بیشتر اوقات احساس ضعف می کند. وزن ایده آل، براساس قد انسان و سن یک فرد و شرایط جسمی او محاسبه می شود. او در این وزن نه لاغر و نه چاق بوده بلکه از اندام متوسطی برخوردار است. اما چگونه چاق شویم؟ هدف کلی رژیم های چاقی و لاغری، رسیدن به این وزن ایده آل است که فرد، با داشتن آن از سلامتی کامل برخوردار می شود.
چگونه چاق شویم
عموما افراد لاغر به دلیل بالا بودن سوخت و ساز و متابولیسم بدن و یا دلایل هورمونی نمی توانند وزن خود را در حد استاندارد بالا ببرند. پرکاری تیروئید و اختلالات هورمونی، ناراحتی های روحی از جمله مشکلاتی است که که تأثیر مستقیم بر غذا خوردن فرد دارند. همچنین وجود انگل در روده ها یا بیماری های عفونی دوره ای نیز دلایل دیگری برای لاغری مفرط هستند. با شناسایی دلایل لاغری بسیار راحت تر می توان برای حل این مسئله اقدام کرد؛ در این صورت راه درمان را می شناسیم و موانع را یکی یکی از سر راه بر می داریم. اما این که چگونه خودتان متوجه شوید که بیش از حد لاغر هستید یا خیر بسیار راحت است.
یکی از راه های تشخیص لاغری مفرط محاسبه شاخص توده بدنی یا BMI که خودتان نیز در منزل می توانید با استفاده برنامه ها و سایت های تخصصی مانند سایت من و رژیم این کار را انجام دهید. پس از برای رفع لاغری مفرط خود به یک برنامه غذایی مناسب احتیاج دارید. خوشبختانه گروه کارشناسان متخصص من و رژیم این کار را نیز برای تان راحت کرده است. شما می توانید رژیم غذایی مخصوص به خود را دریافت کرده و در کنار ورزش آن را اجرا کنید.
بله درست شنیدید، ورزش. شاید ابتدا تعجب کنید که چطور ورزش می تواند در درمان لاغری موثر باشد و باعث شود یک فرد لاغر به اندازه ای که می خواهد چاق شود. براساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، ورزش می تواند در این راستا برای افراد لاغر راهگشا باشد؛ به این صورت که که فرد لاغر پس از انجام فعالیت های فیزیکی اشتهایش بالا می رود و می تواند به دلیل میزان بالای سوخت و ساز بدن در طول ورزش، نسبت به گذشته غذای بیشتری مصرف کند. در حقیقت بدن فرد به دلیل فعالیت فیزیکی پذیرای غذای بیشتر می شود. ورزش در افراد لاغر حسن دیگری نیز دارد؛ عضله سازی که به تقویت و استحکام بدن منجر می شود.
هرگز دچار این اشتباه نشوید که برای مقابله با لاغری و ضعف غذاهای چرب را در برنامه غذایی تان قرار دهید. یک رژیم غذایی مناسب برای کسی که قصد دارد وزنش را افزایش دهد باید به گونه ای باشد که از تمام گروه های غذایی به اندازه مورد نیاز مصرف کند و سعی داشته باشد در هر وعده، از همه گروه های غذایی مصرف کند؛ نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، گوشت و حبوبات، شیر و لبنیات. به عنوان مثال در وعده غذایی ناهار تنها نان و یک تکه کباب کافی نیست بلکه بهتر است همراه با آن سبزی، سالاد و ماست یا دوغ نیز میل شود. بخاطر داشته باشید افرادی که کمبود وزن دارند، ضعیف و نحیف به نظر می آیند که به دلیل کمبود عضلات است نه چربی بدن.
چگونه چاق شویم
فعالیت کم سبب می شود که به مرور توده عضلانی از دست برود، تا جایی که قادر نخواهید بود کارهای روزمره خود مانند بلند شدن از صندلی، بالا رفتن از پله و دیگر فعالیت ها را انجام دهید؛ چون عضلات تان به اندازه کافی قوی نیستند تا وزن شما را جا به جا کنند. جالب است بدانید، افرادی که هیکل ظاهری خود را با رژیم گرفتن متناسب نشان می دهند و ورزش نمی کنند، ممکن است به اندازه افراد چاق، چربی دور ارگان های داخلی آن ها از جمله قلبشان را گرفته باشد.
به همین علت افراد لاغر نیز مانند افراد چاق برای حفظ سلامتی و حذف چربی های زائد به ورزش کردن نیاز دارند. در عین حال یکی از توصیه های پزشکان به افراد لاغر حفظ آرامش است چرا که استرس و اضطراب نیز به نوبه خود در لاغری افراد تأثیر دارد. اضطراب و ناراحتی ناشی از آن در اشتهای افراد نیز تاثیر بسزایی دارد؛ ممکن است هم باعث کاهش اشتها و لاغر شدن افراد و هم باعث افزایش اشتها و چاقی افراد شود. به طور کلی، اضطراب می تواند در افراد لاغر و چاق درصورت تداوم منجر به بروز عوارض قلبی شود.
متاسفانه اکثر افرادی که لاغری مفرط دارند متوجه این نیستند که مشکلات سلامت شان مربوط به کمبود وزنی است که دارند. این روزها بیشتر درباره ی خطرات چاقی می شنویم و در بیشتر مواقع به لاغر ها لقب خوش شانس را می دهیم. در حالی که نمی دانیم کمبود وزن نیز می تواند خطرناک باشد. ممکن است افراد لاغر ممکن دچار کمبود استروژن شوند. هورمون زنانه ای که برای سلامت زنان و مردان مهم است. کمبود چربی بدن نیز با از دست دادن مواد شیمیایی ضروری برای داشتن سلامت فیزیکی و روانی مرتبط است. در ادامه با تعدادی از مشکلات ناشی از لاغری مفرط آشنا می شوید:
براساس تحقیقات، افرادی که دچار کاهش وزن شدید هستند، سه برابر بیشتر از افراد با وزن طبیعی در معرض خطر مرگ بر اثر بیماری قلبی در میان سالی هستند. محققان بر این عقیده اند که لاغرها آثار التهاب مربوط به آرتروز شدید را در نقاطی از بدن خود تجربه می کنند، و این مشکل تاثیر بسیاری روی قلب دارد.
آزمایش ها و تحقیقاتی روی 6833 زن صورت گرفته است، طبق این آزمایشات خانم هایی همیشه لاغر هستند هنگامی که به میان سالی می رسند در معرض خطر شکستگی لگن قرار می گیرند. متلاسفانه شکستگی لگن ازشایع ترین آسیب ها در میان سالی و از عوامل مرگ در کهنسالان می باشد. هرچه فرد لاغر تر باشد تراکم استخوانش نیز کمتر است. چربی ساخت استروژن را که بدن برای سالم نگه داشتن استخوان ها نیاز دارد سوخت رسانی می کند. کمبود استروژن هم استخوان ها را ضعیف و شکننده می کند.
لازم به ذکر است که استخوانها برای این که قوی بمانند باید وزن تحمل کنند. این عامل موجب می شود که ورزش های نیازمند تحمل وزن مانند دویدن، پرش و لیفتینگ برای افراد لاغر مهم شوند. شاید این فکر را با خود بکنید که افراد چاق به دلیل وزن زیادشان استخوان های قوی تر دارند، شاید این طور باشد اما از طرف دیگر این اضافه وزن باعث آسیب رسیدن به مفاصل زانو و مچ پا می شود. اضافه کردن وزن برای کسانی که کمبود وزن دارند زیاد کار دشواری نیست. انجام ورزش های مناسب و رژیم غذایی تخصصی می تواند مفید و کارآمد باشد.
ممکن است ابتدا کمی تعجب کنید اما لاغری با خطر خودکشی رابطه ای مستقیم دارد. اولین تحقیق در مورد این ارتباط در سال ١٩٩٦انجام شد و مطالعات بعدی آن را تایید کرد. این تحقیقات نشان می دهد که مردان لاغر در مقایسه با افرادی که اضافه وزن دارند، ١٢درصد بیشتر در خطر تصمیم به خودکشی هستند. این درحالی ست که مردان وزنی طبیعی، ١٢درصد کمتر میل به چنین کاری دارند. در واقع احساس ضعف دائمی تاثیر منفی روی روحیه فرد می گذارد.
بگذارید بیشتر برای تان توضیح دهیم؛ بدن مردان لاغر به اندازه کافی هورمون سروتونین نمی سازد. این هورمون باعث احساس شادی در مغز می شود. آمارها نشان داده افراد لاغر نسبت به افراد چاق بیشتر در خودکشی موفق بوده اند. دلیل این موفقیت وضعیت بدنی افراد لاغر است چون راه های خودکشی برای آن ها نسبت به افراد چاق هموارتر است. همچنین خودکشی با دارو برای کسی که اضافه وزن دارد کمتر از فردی با کمبود وزن خطرناک و کشنده است.
زنانی که پیش از بارداری شاخص توده بدنی پایینی دارند، ٧٢ درصد بیشتر در خطر سقط جنین در سه ماه ابتدایی هستند. علت این اتفاق نیز کمبود استروژن است. هورمون استروژن از سلول های چربی تولید می شود و به باروری و بارداری سالم کمک شایانی می کند. از جمله مشکلات خانم های لاغر در دوره بارداری، تهوع مزمن می باشد. در بسیاری از این زنان حس بد اول صبح که یک امر شایع در خانم های باردار است، به تهوع و استفراغ شدید تبدیل می شود.
این تهوع و استفراغ فرد باردار را دچار سوء تغذیه و کم آبی شدید می کند. چنین وضعیتی جنین و مادر را در خطر جدی قرار می دهد و نیازمند مراقبت های پزشکی ویژه است. زنانی که قبل از بارداری کمبود وزن دارند ٤٣ درصد بیش از دیگران در خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل مشکلات بارداری هستند.
مشکلات لاغری مفرط به این جا ختم نمی شود؛ خانم هایی که لاغر هستند پس از بالا رفتن سن شان بیشتر از سایر افراد در معرض خطر بیماری های مزمن ریوی از جمله برونشیت، ذات الریه و آسم قرار دارند. دلیل این مشکل هم ترکیبی از چند شاخص است. خانمی که به صورت ارثی کمبود استروژن داشته باشد ممکن است با سیستم ایمنی نیز مشکل پیدا کند. در صدر تمام این ها او ممکن است کمبود آدیپوکین ها داشته باشد. آدیپوکین ها سلول های ترشح شده توسط بافت چربی هستند که کاری حیاتی برای عمل کردن سیستم ایمنی انجام می دهند. چنین خانمی ممکن است با هورمون های رشد نیز مشکل داشته باشد که وجودشان برای نگهداری از بافت های ریه بسیار مهم است.