درمان چاقی و عوارض آن | چاقی بر بدن تأثیرات بسیار زیادی می گذارد. در سال 2015 تا 2016 ، چاقی نزدیک به 40 درصد از جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار داده است. افرادی که چاق هستند، بیشتر احتمال می رود که دچار مشکلات جسمی و حتی روحی زیادی شوند. این مشکلات سلامتی تقریباً روی هر قسمت از بدن از جمله مغز، رگ های خونی ، قلب ، کبد ، کیسه صفرا ، استخوان ها و مفاصل تأثیر می گذارد. در این مقاله می خواهیم به طور کلی درباره تأثیرات چاقی بر بدن، مطالبی را به شما ارائه دهیم.
اضافه وزن یا چاقی ، خطر سکته مغزی را تا حد زیادی افزایش می دهد و جلوی رسیدن خون به سمت مغز را در رگهای خونی می گیرد. چاقی همچنین می تواند تأثیر عمیقی بر سلامت روان شما بگذارد که می تواند شامل افسردگی ، اعتماد به نفس پایین و دیگر مشکلات شود پس باید درمان چاقی را جدی گرفت.
درمان چاقی
چربی ذخیره شده کنار گردن می تواند محل رفت و آمد جریان هوا و تنفس را مختل کند به ویژه در شب. به این عارضه توقف تنفس گفته می شود. ممکن است حتی افرادی که دارای عارضه توقف تنفس هستند، تنفس لحظه ای بایستد. افراد مبتلا به چاقی ظرفیت ریه کمتری برای جذب هوا دارند. این افراد بیشتر در معرض خطر عفونت های تنفسی هستند. همچنین احتمال اینکه این افراد به آسم و سایر اختلالات تنفسی مبتلا شوند، بیشتر است.
همچنین افراد مبتلا به چاقی، سه تا چهار برابر بیشتر افراد دیگر در معرض آسم قرار دارند. چاقی مانع حرکات دم و بازدم ریه های شما می شود ، همچنین ممکن است ماهیچه های تنفسی شما نیز کار نکنند ، بنابراین بدن نمی تواند هوای کافی را به داخل شش های خود بکشاند. علاوه بر این، فرد در حین انجام فعالیت های ساده مانند بالا رفتن از پله ها حتی دچار تنگی نفس شود.
چاقی با بیشتری از بیماری هایی مانند بازگشت اسید به مری (GERD) مرتبط است. GERD هنگامی رخ می دهد که اسید معده وارد مری شود. علاوه بر این ، چاقی خطر ابتلا به سنگهای صفراوی را افزایش می دهد. این زمانی است که صفرا بزرگتر و سفت تر می شود که ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد. چربی می تواند در اطراف کبد ایجاد شود و منجر به آسیب کبد ، بافت های زخمی و حتی نارسایی کبد شود.
قلب و عروق. در مبتلایان به چاقی ، قلب برای پمپاژ خون در بدن باید بیشتر تلاش کند. این منجر به فشار خون بالا می شود که علت اصلی سکته مغزی است. چاقی همچنین می تواند سلولهای بدن را در برابر انسولین مقاوم کند.
انسولین هورمونی است که قند را از خون به سلولهای شما منتقل می کند و از آن برای انرژی بدن استفاده می شود. اگر بدنتان در برابر انسولین مقاوم باشد، قند توسط سلول ها جذب نمی شود و منجر به قند خون بالا می شود. دیابت نوع 2 با طیف دیگری از مسائل بهداشتی از جمله بیماری های قلبی ، بیماری کلیوی، سکته مغزی، قطع عضو و نابینایی مرتبط است.
بیماری های قلبی هر ساله حدود 600000 نفر را در ایالات متحده به کشتن می دهد. انجمن قلب آمریکا چاقی را عامل اصلی بیماری های قلبی می داند. مطالعات نشان داده است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی با چاقی افزایش می یابد. افرادی که چاقی شدید دارند، بیشتر در معرض خطر بیماری های عروق کرونری قرار دارند. این به این معنی است بیشتر در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند. همچنین چاقی نارسایی قلبی را افزایش می دهد.
چاقی شدید با تپش نامنظم قلب (آریتمی) همراه است. آریتمی می تواند خطر ایست قلبی را سه برابر افزایش دهد. فشار خون، کلسترول و قند خون بالا باعث چربی اضافی بدن می شود و درنتیجه رگ های خونی که خون را به قلب منتقل می کنند سخت و باریک می شوند. شریان های سخت شده ، که به آن آترواسکلروز نیز گفته می شود ، می تواند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد. دیابت و فشار خون بالا نیز از دلایل عمده بیماری های مزمن کلیه است که با چاقی هم مرتبط است.
درمان چاقی
چاقی می تواند باعث بدتر شدن تراکم استخوان و توده عضلانی شود. این امر به نام چاقی ناشی از پوکی استخوان نام دارد. چاقی استئوکاروپنیک می تواند منجر به شکستگی استخوان، ناتوانی جسمی ، مقاومت به انسولین و پیامدهای بهداشتی ضعیف شود. وزن اضافی همچنین می تواند فشار زیادی به مفاصل وارد کند و منجر به درد و سفتی در مفاصل شود. علاوه بر این، چاقی آرتروز هم به همراه دارد. هرچه وزن روی مفصل های شما بیشتر باشد، بیشتر مفصل تحت فشار قرار می گیرد. و هرچه چربی بیشتر در این ناحیه جمع شود، تورم بیشتری ایجاد می کند. ورزش و انجام حرکات نرمشی مرتب می تواند از آرتروز جلوگیری کند.
چاقی می تواند باعث ایجاد جوش در محل جمع شدن چربی ها شود. در این عارضه، پوست دچار جمع شدگی و چین و چروک می شود.
کبد چرب. کبد چرب یکی از بیماری های رایج در جهان به ویژه در ایران است. زمانیکه چربی در کبد شما جمع می شود، ممکن است باعث ایجاد بافت های زخمی شود که سیروز نام دارد و در نهایت کل کبد را از کار می اندازد. ممکن است علائم تا زمانیکه کبد آسیب ندیده باشد، ظهور پیدا نکند.
کلیه های شما خون را تصفیه می کنند و به کنترل فشار خون کمک می کنند. اما کلیه ها زمانیکه چربی های بدن بالا است و جلو رد شدن جریان خون را گرفته است و یا هنگامیکه رگها دچار گرفتگی می شوند، کار خود را به خوبی انجام دهد. همچنین بیماری های کلیوی می تواند منجر به دیابت و فشار خون بالا شودک ه در اثر چاقی است.
هنگامی که فردی به ویژه فرد بزرگسال افزایش وزن پیدا می کند و چاق می شود احتمال ابتلا به برخی سرطان ها از جمله پستان ، کولورکتال ، آندومتر و کلیه وجود دارد. این ممکن است به این دلیل این باشد که سلولهای چربی هورمونی را ایجاد می کنند که رشد سلول ها را تغییر می دهند و منجر به سرطان می شود. سرطان تقسیم غیر نرمال و غیر قابل کنترل سلول ها است که به ممکن است به بافت های دیگری هم سرایت پیدا کند.
مواردی که در بالا بدان اشاره شد را می توان به راحتی پیشگیری کرد. این را بدانید که پیشگیری از بیماری همیشه آسان تر از درمان بیماری بوده است پس درمان چاقی می تواند جلوی بسیاری از این بیماری ها را بگیرد. کافیست رژِیم لاغری خاص را دنبال کنید. یا اگر نمی خواهید لاغر شوید می توانید با رژیم غذایی کاهش وزن، تناسب اندام خود را حفظ کنید. من و رژیم ایم فرصت عالی را برایتان فراهم کرده است تا قبل بروز هرگونه بیماری، از آن پیشگیری کنید. نگران نباشید.
جای هیچ ترسی نیست. در من و رژیم محدودیت غذایی وجود ندارد. البته محدودیت غذایی به این معنی نیست که هر غذایی بخورید. به این معنی است که بر اساس مزاج و ذائقه شما و همچنین بر اساس قد، وزن و شن شما، رژیم غذایی هوشمند متناسب با شما ارائه می شود. تصمیم دست خودتان است، سالم و به دور از بیماری ها زندگی کنید یا منتظر باشید که پس از گذشت زمان، دچار بیماری های ناشی از چاقی شوید.