درمان چاقی زنان و چالش های پیش روی آنها | اضافه وزن و چاقی همه گیر است. چاقی یک عامل خطر برای بیماری هایی از جمله دیابت، فشار خون بالا، آرتروز، سکته مغزی، بیماری های قلبی، بیماری های کلیوی، بیماری های کیسه صفرا، انواع خاصی از سرطان، کلسترول بالا، نقرس و اختلال در خواب است. بسیاری از خانم ها به دلیل داشتن منابع محدود برای فعالیت بدنی و انتخاب مواد غذایی سالم، تعهدات کاری و خواسته های خانواده، در معرض اضافه وزن یا چاقی قرار دارند. شیوع چاقی در میان میانسالان بیشتر از کودکان است. اگرچه همه زنان در معرض خطر چاقی هستند، اما اقلیت زنان، زنان کم درآمد و زنانی که در مناطق جغرافیایی خاصی زندگی می کنند، در معرض خطر ویژه چاقی هستند.
در ادامه مواردی را ذکر کرده ایم که نشان میدهد زنان چاق با چه مشکلاتی ممکن است مواجه شوند:
بیماری های قلبی و سکته مغزی علل اصلی مرگ و ناتوانی در افراد است. افراد دارای اضافه وزن بیشتر از افرادی که اضافه وزن ندارند، فشار خون بالا دارند. فشارخون بالا یک عامل خطر برای بیماری های قلبی و سکته مغزی است. سطح کلسترول خون بسیار بالا نیز می تواند منجر به بیماری های قلبی شود و غالباً با اضافه وزن ارتباط دارد. اضافه وزن نیز در بروز آنژین (درد قفسه سینه ناشی از کاهش اکسیژن به قلب) و مرگ ناگهانی ناشی از بیماری قلبی یا سکته مغزی و بدون هیچگونه علائمی نقش دارد.
از دست دادن مقدار کمی وزن می تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهد. کاهش 10% وزن شما می تواند احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
درمان چاقی
فشار خون بالا به چندین روش با اضافه وزن و چاقی مرتبط است. بزرگ بودن سایز بدن فشار خون را افزایش می دهد، زیرا پمپاژ خون به قلب سخت تر می شود. چربی اضافی ممکن است به کلیه های شما آسیب برساند، که به تنظیم فشار خون کمک می کند.
اضافه وزن خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله موارد زیر را افزایش می دهد:
آرتروز یک بیماری مفصلی است که بیشتر اوقات روی مفاصل زانو، لگن و قسمت تحتانی کمر تأثیر می گذارد. وزن زیاد بر روی مفاصل فشار زیادی وارد می کند. و غضروف (بافتی را که مفاصل را محکم می کند) از بین می برد و به طور معمول از آنها محافظت می کند. کاهش وزن باعث کاهش فشار بر زانوها، باسن و کمر می شود و ممکن است علائم آرتروز را بهبود بخشد.
نقرس نوعی بیماری است که بر روی مفاصل تأثیر می گذارد و در اثر مقادیر زیاد ماده ای به نام اسید اوریک در خون ایجاد می شود. مقدار زیاد اسید اوریک در مفاصل می تواند منجر به تشکیل کریستال شود. کریستال در مفاصل، تاندون ها و بافت های اطراف رسوب می کند. نقرس در افراد دارای اضافه وزن شایع تر است و با افزایش وزن بدن خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد. در کوتاه مدت، برخی از تغییرات رژیم غذایی ممکن است منجر ایجاد نقرس در افرادی که اسید اوریک بالایی دارند، بشود. رژیم هایی که من و رژیم به شما می دهد با توجه به وضعیت سلامتی و شرایط جسمی شما صرفا برای خودتان طراحی شده است.
درمان چاقی
وقفه تنفسی در خواب یک وضعیت تنفسی جدی است که همراه با اضافه وزن است. وقفه تنفسی درخواب باعث خروپف شده و تنفس برای مدت کوتاهی متوقف می شود. وقفه تنفسی درخواب ممکن است باعث خواب آلودگی روزانه و حتی نارسایی قلبی شود. با افزایش وزن بدن خطر ابتلا به وقفه تنفسی در خواب افزایش می یابد.
خانم های باردار که اضافه وزن دارند، بیشتر در معرض مقاومت به انسولین، قند خون و فشار خون بالا هستند. اضافه وزن هم چنین خطرات مرتبط با جراحی و بیهوشی را افزایش می دهد و چاقی شدید باعث افزایش زمان جراحی و از دست دادن خون می شود. افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری می تواند اثرات طولانی مدت هم برای مادر و هم برای کودک داشته باشد. این تاثیرات شامل افزایش وزن مادر و کودک می شود.
زنان مبتلا به چاقی در معرض خطر ابتلا به اختلالات قاعدگی از جمله آمنوره(یعنی عدم خونریزی قاعدگی بههنگام بلوغ)، الیگومنوره ( پریودی نا منظم) و دیسمنوره( قاعدگی دردناک) می شوند. مطالعات نشان می دهد که چاقی یک عامل کمک کننده است. ادعا می شود که که اختلال در قاعدگی در زنان چاق ناشی از افزایش غلظت انسولین است زیرا انسولین بر روی گیرنده های داخل تخمدان ها عمل می کند تا آزادسازی آندروژن ها را تحریک کند.
شیوع چاقی شکمی تقریباً دو برابر چاقی عمومی است و در 73.8٪ از زنان 60 سال وجود دارد. آسان ترین راه برای تعیین چاقی شکمی از نظر بالینی اندازه گیری نسبت دور کمر به لگن است، که با بافت چربی احشایی و بیماری های قلبی و عروقی ارتباط نزدیکی دارد. مطالعات نشان می دهند زنانی که به یائسگی زودرس دچار هستند توده های چربی داخل شکمشان افزایش یافته و افزایش چربی شکم با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی همراه است.
با آشنایی با عوامل چاقی می توانید درمان چاقی را هم پیدا کنید. اگر کالری دریافتی بیشتر از کالری مصرفی باشد باعث چاقی می شود. دلایل چاقی به شرح زیر است: