درمان لاغری به روشی سالم | کمبود وزن مسئه ای جدی است که می تواند تبعات و عوارض جبران ناپذیری بر روی سلامت جسمی و روحی انسان بگذارد. برای درمان لاغری روش های بسیاری از جمله قرص های چاقی، رژیم های نا سالم چاقی و روش های خطرناک دیگری از جمله جراحی های زیبایی خطرناک وجود دارند که می توانند به سایر اعضای بدن از جمله کبد، کلیه، معده و غیره آسیب بزنند.
برای درمان لاغری باید از رژیم پیروی کنید که کمترین عوارض جانبی را داشته باشد. رژیم های من و رژیم که برای درمان لاغری طراحی شده اند بسیار تخصصی هستند و تمامی جوانب از همه لحاظ در آن ها رعایت می شود. هدف رژیم های چاقی من و رژیم این است که پس از طول دوره درمان لاغری خوش اندام شوید و سالم بمانید. داشتن بدنی سالم همراه با اندامی مناسب صد ها برابر بهتر از این است که برای درمان لاغری سلامت خود را به خطر بیاندازید و از رژیم های نامعتبر استغاده کنید.
درمان لاغری
مصرف بیش از حد غذا های چرب باعث افزایش وزن و چاقی می شود. با این حال همه چربی ها مضر نیستند. در حقیقت تجزیه چربی و ذخیره آن به عنوان انرژی ( کالری) نه تنها مضر نیست بلکه خیلی هم خوب می باشد. این فرآیند یکی از چندین روش های است که بدن برای عملکرد بهتر، التیام و رشد از غذا استفاده می کند.
انرژی ذخیره شده از چربی به شما کمک می کند تا سنگین ترین کار ها را انجام دهید. این انرژی همچنین نقش اساسی در رشد مغز و جلوگیری از التهاب (تورم) و لخته شدن خون دارد. چربی نیز برای سلامتی پوست و مو مهم است.
وبسایت من و رژیم با استفاده از شاخص توده بدنی (BMI) که قد، وزن، سن و جنسیت را در نظر می گیرد به شما می گوید که چه مقدار کمبود وزن دارید. اگر شاخص توده بدنی شما کمتر از 18.5 باشد شما دچار کمبود وزن هستید و باید برای درمان لاغری خود سریع اقدام کنید.
برای درمان لاغری باید یک رژیم سالم داشته باشید. مواد غذایی بسیاری وجود دارند که می توانند به درمان لاغری کمک کنند ولی مهم این است که غذا های بخورید که ارزش غذایی زیادی داشته باشند. غذا هایی ناسالم مثل فست فود و غذا هایی که سرشار از چربی های اشباع شده هستند، به هیچ عنوان نباید در رژیم چاقی استفاده شوند. بنابراین برای درمان چاقی نکات زیر را رعایت کنید:
برای درمان لاغری نیازی نیست رژیم خود را به شدت تغییر دهید. شما می توانید میزان کالری سالم دریافتی را با اضافه کردن مواد غذایی مانند مغز ها ( گردو، پسته، فندق، بادام زمینی و غیره) لبنیات مانند پنیر و شیر و دیگر غذا های سالم، افزایش دهید. شما می توانید کالری را با اضافه کردن ظروف گردو یا دانه ، پنیر و غذاهای جانبی سالم افزایش دهید. بادام ، دانه آفتابگردان ، میوه یا غلات سبوس دار ، نان تست گندم را امتحان کنید.
برای درمان لاغری سعی کنید گوشت بیشتری مصرف کنید زیرا پروتئین به عضله سازی و ماهیچه سازی کمک می کند. کربوهیدرات های مغذی مانند برنج قهوه ای و غلات کامل گزینه های خوبی هستند.
درمان لاغری
به جای خوردن چیپس و پفک که چربی زیادی دارند و هیچ گونه ارزش غذایی ندارند از آجیل و میوه خشک و میوه برای میان وعده استفاده کنید.
تعداد وعده های غذایی خود را بیشتر کنید
با افزایش تعداد وعده های غذایی در مجموع کالری بیشتری دریافت می کنید. اگر تعداد وعده های غذایی خود را به 6 وعده در روز افزایش دهید هیچ گاه احساس گرسنگی نمی کنید و بدن شما مجبور نیست برای تولید انرژی از چربی های ذخیره شده بدنتان استفاده کند.
با ورزش هایی که در جهت عضله سازی هستند، می توانید وزن خود را افزایش دهید. همچنین یوگا یکی از ورزش هایی است که به درمان لاغری کمک می کند.
افرادی که دچار لاغری هستند به مقدار کافی کالری دریافت نمی کنند. همچنین این امکان وجود دارد که آن ها از سو تغذیه رنج می برند. سو تغذیه یعنی از غذایی که می خورید به اندازه کافی ویتامین و مواد معدنی دریافت نمی کنید. کمبود وزن می تواند باعث بیماری و مشکلات زیر شود:
تاخیر در رشد: این امر به ویژه در کودکان و نوجوانان صادق است، زیرا بدن آن ها برای رشد و سالم ماندن به مواد مغذی زیادی احتیاج دارد.
استخوان های شکننده: کمبود ویتامین D و کلسیم به همراه کمبود وزن می تواند منجر به ضعف استخوان ها و پوکی استخوان شود.
سیستم ایمنی ضعیف: وقتی مواد مغذی به اندازه کافی دریافت نکنید، بدن شما نمی تواند انرژی را ذخیره کند. این امر مبارزه با بیماری را دشوار می کند و ممکن است روند بهبود پس از بیماری برای سیستم ایمنی بدن سخت تر شود.
کم خونی: این بیماری می تواند به دلیل نداشتن مقدار کافی ویتامین های آهن، فولات و B12 ایجاد شود. کم خونی می تواند باعث سرگیجه، خستگی و سردرد شود.
ناباروری در خانم ها: کمبود وزن می تواند منجر به پریود های نامنظم، عدم پریود و یا ناباروری شود.
ریزش مو : کمبود وزن می تواند باعث نازک شدن تار های مو و ریزش موها شود. همچنین خشکی پوست، نازک شدن پوست و مشکلات سلامتی دندان ها و لثه ها از عواقب وزن کم بدن است.
درمان لاغری
بسیاری از افراد کم وزن از نظر جسمی سالم هستند. وزن کم بدن به دلایل مختلفی از جمله موارد زیر می باشد:
ژنتیک: اگر از دوران نوجوانی لاغر هستید و بیشتر اعضای خانواده تان لاغر هستند، به احتمال زیاد شما با متابولیسم بالا تر از حد معمول به دنیا آمده اید و ممکن است اشتهای کمی داشته باشید.
فعالیت بدنی زیاد: اگر ورزشکار هستید، احتمالاً می دانید که تمرین مکرر می تواند بر وزن بدن شما تأثیر بگذارد. با این حال، فعالیت بدنی زیاد همچنین می تواند بخشی از یک کار فعال یا یک شخصیت پر انرژی باشد. اگر زیاد روی پای خود بایستید، کالری بیشتری نسبت به افراد کم تحرک خواهید سوزاند.
بیماری : بیماری می تواند بر اشتها و توانایی بدن شما در استفاده و ذخیره مواد غذایی تأثیر بگذارد. اگر به تازگی وزن زیادی را به صورت ناگهانی از دست داده اید، این می تواند نشانه بیماری هایی مانند مشکلات تیروئیدی، دیابت، بیماری های گوارشی یا حتی سرطان باشد. کاهش وزن ناگهانی می تواند خطرناک باشد آن را دست کم نگیرید.
داروها: برخی دارو های بدون نسخه می توانند باعث تهوع و کاهش وزن شوند. برخی از درمان ها مانند شیمی درمانی اشتها را کاهش داده و کاهش وزن ناشی از بیماری را بد تر کنند.
مسائل روانشناختی: بهزیستی ذهنی بر هر قسمت از زندگی ما تأثیر می گذارد. مواردی مانند استرس و افسردگی می توانند عادات غذایی سالم را مختل کنند. ترس از چاق شدن به خصوص در جوانان منجر به اختلالات خوردن می شود.
برای درمان لاغری، رژیم های چاقی من و رژیم بهترین انتخاب هستند. این رژیم ها هیچ گونه تاثیر منفی بر بدن شما نمی گذارند و می توانید با خیال راحت هر آن چه را که دوست دارید بر طبق برنامه بخورید و بعد از گذشت مدتی به وزن ایده آل خود همراه با بدنی سالم برسید.